Přeskočit na hlavní obsah

MFK Trutnov | Oficiální blog trutnovského fotbalu

Načítání zvoleného týmu



Premiéra U15 za tři body

 

V neděli 23.8.2020 od 10:00 se tým MFK Trutnov (2006) dočkal a v tomto okamžiku začalo první mistrovské utkání v kategorii U15. Prvním soupeřem nám byl domácí tým TJ Svitavy.
MFK TRUTNOV : TJ SVITAVY ... 7:4 (4:0)
Sestava MFK:
Okrouhlický Tomáš (41. minuta Lukeš Jakub), Andrejs Tadeáš, Metlický David (K), Dubský Miroslav, Kábrt Martin, Leier Michael, Rada Matěj, Pavlík Ondřej, Dvořák Martin (59. minuta Marsch Radek), Široký Matěj (69. minuta Hanke Patrik), Doležal Adam (+ Sam Houdek, který díky zranění do utkání bohužel nezasáhnul)
Střelci MFK:
15´- Pavlík Ondřej (1:0)
17´- Doležal Adam(2:0)
33´- Leier Michael (3:0)
34´- Doležal Adam (4:0)
56´- Doležal Adam (5:2)
71´- Marsch Radek (6:3)
79´- Doležal Adam (7:4)
První poločas, i jak výsledek napovídá, byl přesným obrazem hry, kterou bychom měli v každém utkání předvádět. Kombinačně, v rychlosti, s poctivým náběhem každého hráče. Dozadu každý plnil stanovené úkoly a celkově byl fotbal v našem podání po celých 40 minut vyspělý, běhavý a opravdu bylo potěšení dění na hrací ploše sledovat. Už v 15. minutě symbolicky Ondra Pavlík vyškolil obránce i s brankářem a do prázdné branky vsítil náš první gól za U15. Hned za dvě minuty si o placení "zápisného" řekl svým premiérovým gólem v mistráku za Trutnov kanonýr Adam Doležal. Jak se ukázalo, nebyl to zdaleka jeho gól jediný. Soupeře se nám daří přehrávat fungujícím středem hřiště. Jedinou připomínku bych měl na minimální využívání křídelních prostorů, ale to byla jen kosmetická vada na celkovém dojmu. Když se ve 33. minutě prosadil Míša Leier a hned o minutu opět Adam, končí první část lichotivým výsledkem 4:0. Lichotivým pro domácí,. protože naše skóre mělo být opět o dva až tři góly vyšší.
A teď k druhému poločasu. Ten nám v plné nahotě ukazuje, jak je tým zatím nejistý, jak je důležité i nadále pracovat nejenom na zlepšování herního projevu, ale také na hlavách našich borců. Když se soupeř vrací po dvou strašidelných chybách brankáře do hry, není důvod se rozklepat a změnit styl hry. Chyby, jsou-li správně uchopené, jsou nedílnou součástí cesty učení a v žádném zápase se jim zkrátka nevyhneme. Musíme ale reagovat v klidu, bez zbytečné paniky. Začít nakopávat míče (i když jde od trenérů jasná instrukce držet ho), zbavovat se odpovědnosti zbrklou rozehrávkou (i u hráčů, kteří první půli 1:1 excelovali), to jsou naše hrubky, kterými jsme soupeře pustili k udávání tempa hry a byli jsme to my, kdo druhý poločas tahal za kratší konec. Jsem naprosto skálopevně přesvědčený o tom, že kdybychom neměli na hrotu zabijáka Adama Doležala, vedení 4:0 po první části bychom neudrželi!!! Takhle jsme vždy dokázali zareagovat na obdrženou branku a konečný výsledek je za druhou polovinu zápasu pro nás velice příjemný a pro domácí krutý. (Adam zavěsil ještě v 56. a 79. minutě, v 71. se potom dokázal prosadit dorážkou i střídající Ráďa Marsch.)
Celkově hodnotím toto utkání jako úspěšný vstup do soutěže poznamenaný malým škobrtnutím. To přičítám tréninkovému deficitu některých našich, hlavně v hlavách byli někteří ještě na táborech a postavit se tak těžké zkoušce hned v prvním utkání pro ně byl nadlidský úkol.
Černou skvrnou je potom nedostavení se bez omluvy k odjezdu autobusu Jozefa Beneše. Ten mi navíc dnes oznámil, že s fotbalem končí. Do dalšího života mu přeju trochu víc odpovědnosti, malinko pevnější vůli a hodně štěstí.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

WU15: první výhra a posun z poslední příčky

  Starší žákyně doma porazily TJ ABC Braník 4:3 V 6. kole 1.ligy starších žákyň jsme v HSM hostili tým TJ ABC Braník. Úvod zápasu se nám ale nepovedl podle našich představ, když hned ve 2. minutě po zákroku naší brankářky stopérka nedokázala odkopnout míč do bezpečí a soupeř šel snadno do vedení. I v dalších minutách měly hráčky Braníku více ze hry a obrana měla co dělat, aby jim zabránila ve skórování. Od 10. minuty se začaly osmělovat také domácí hráčky a ve 14. minutě předvedly nádhernou akci - Adéla Ryšavá vybojovala míč ve středu hřiště, poslala po levém křídle Áňu Spitzerovou, která míč zatáhla a zpětným centrem našla na hranici vápna Terku Svobodovou, která krásnou střelou pod břevno srovnala. O chvíli později šla sama na brankářku Danča Vejrychová, hostující brankářka však včas vyběhla a do zakončení ji nepustila. Ve 23. minutě však z podobné akce padla branka na druhé straně - 1:2. Trutnovačky ale za necelé 2 minuty opět srovnaly, když se z trestného kopu po faulu na Áďu Ryšav

MFK Trutnov U15 vs RMSK CIDLINA Nový Bydžov U15

MFK Trutnov vs. RMSK CIDLINA 6:3 (3:2) První z řady přípravných zápasů, které nás ve zkrácené zimní přípravě čekají, jsme odehráli v neděli 6.12.2020 na umělce v Trutnově. Prověřit nás od 14:30 přijel divizní soupeř, tým RMSK Cidlina Nový Bydžov. Přestože se jednalo o první zápas po vynucené přestávce, nebyl náš herní výkon vůbec zlý. Kombinace na jeden dotyk, souboje 1:1, vzájemné zajišťování, komunikace. Na druhou stranu se nám míč občas doslova pletl pod nohama, přechod z obrany přes zálohu váznul, výměna pozic krajních beků se záložníky vyloženě nefungovala.  Pro kluky příležitost zahrát si zase po karanténě ostrý zápas, pro mne zase spousta užitečných informací, jakým směrem se má ubírat tréninkový proces. A přestože je výsledek tohoto utkání až druhotný, proti tak kvalitnímu soupeři, jakým se Cidlina ukázala, se zkrátka vítězství počítá 👍 MFK Trutnov: Okrouhlický + Lukeš, Kábrt, Klápště, Fešar, Metlický, Marsch, Klazar, Dubský, Leier, Pavlík, Rada, Hanke, Doležal, Dvořák. fotog