Přeskočit na hlavní obsah

MFK Trutnov | Oficiální blog trutnovského fotbalu

Načítání zvoleného týmu



S FAVORITEM Z VYSOKÉHO MÝTA VYROVNANÁ BITVA AŽ DO POSLEDNÍ MINUTY

           

                  

 


MFK TRUTNOV : SK VYSOKÉ MÝTO 1:2 (0:1)

Mirek Dubský (1-)
Sestava MFK:
Tomáš Okrouhlický (1) - hráč utkání
Martin Kábrt (2)
Jakub Fešar (1-) - 49´ Jan Hradecký
David Metlický (1-)
Tadeáš Andrejs (2)
Matěj Rada (2) - 54´Patrik Hanke (2)
Michal Leier (2) - 65´Jáchym Polák
Matěj Široký (2) - 41´Martin Dvořák (2)
Ondra Pavlík (2)
Adam Doležal (2)
TÝMOVÁ ZNÁMKA: 1,8 (OPRAVDU VÝBORNÝ VÝKON CELÉHO TÝMU)
Střelec MFK:
59´Ondra Pavlík
Před začátkem utkání mi bylo jasné, že nás nečeká nic jednoduchého. Vysoké Mýto je svou kvalitou stále nad ostatními, přestože jim jejich nejlepšího střelce přetáhli do FK Pardubice.
Prvních 15 minut se odehrávalo přesně podle mého očekávání. Hosté nás zaklekli a hned od první minuty se snažili utkání dostat plně pod kontrolu. Jejich pohyb bez míče nám dělá ze začátku problémy a několikrát hasíme požár na poslední chvíli. Ale daří se nám nebezpečné kontry a postupem času se hra vyrovnává. Její tempo bylo s ohledem na letní počasí až nebezpečně vysoké z obou stran. Příležitosti se střídají na obou stranách, ale pouze soupeři se podařilo jednu z nich přetavit ve vedoucí gól. To když ve 31´zaskřípala komunikace v defenzívě a s trochou štěstí se soupeř dostává do vedení. Je obrovská škoda, že nám se podobný kousek nedaří, i když příležitosti k tomu si vypracováváme.
O přestávce je z hráčů cítit obrovské nadšení a odhodlání nechat na hřišti opravdu všechny síly. Hned o úvodního hvizdu se snažíme tentokrát my soupeře zatlačit a vyrovnat. Opět zůstalo několik šancí neproměněných, až se k exekuci přímého volného kopu postavil Ondra Pavlík a ... po kratší diskuzi mezi rozhodčím a jeho asistentem je vyrovnáno. Míč se od břevna evidentně odrazil za brankovou čáru, což srovnává skóre na 1:1. A opět se na hřišti odehrává vyrovnaný boj o každý balón. A opět po drobné chybičce, kdy nezachytáváme soupeře po jeho bleskurychlé rozehrávce autového vhazování, se míč dostává až na pravou stranu, kde se svým důrazem soupeř dostává k zakončení - 1:2. To vše v 65. minutě. Od té doby se soupeř už vlastně nedostává pořádně do hry. My jsme naopak překvapivě tím, kdo udává tempo hry a mačkáme soupeře v blízkosti jeho brankového území. V těchto momentech mě naši borci dokazují, jak skvělými hráči jsou a ti soupeřovi, že i v této soutěži světí účel prostředky. Bezcílné odkopávání míčů, nenápadné zdržování při jakékoliv příležitosti či rezignace na ofenzivní choutky bych od týmu kvalit našeho soupeře nečekal. Přihlédnu-li ale k síle kleští, do kterých ho MFK dostalo, vlastně se vysokomýtským ani nedivím. Do posledního okamžiku jsme se rvali o vyrovnání a jsem přesvědčený, že utkání by slušela remíza. Ale i takhle je naše předváděná hra příslibem do dalších kol, na které nám nezbývá než se poctivě připravit.
Dík patří krom hráčům a realizačnímu týmu i fanouškům s poznámkou "MODRÁ JE BÍLÁ"
TOGETHER EVERYBODY ACHIEVES MORE

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

WU15: první výhra a posun z poslední příčky

  Starší žákyně doma porazily TJ ABC Braník 4:3 V 6. kole 1.ligy starších žákyň jsme v HSM hostili tým TJ ABC Braník. Úvod zápasu se nám ale nepovedl podle našich představ, když hned ve 2. minutě po zákroku naší brankářky stopérka nedokázala odkopnout míč do bezpečí a soupeř šel snadno do vedení. I v dalších minutách měly hráčky Braníku více ze hry a obrana měla co dělat, aby jim zabránila ve skórování. Od 10. minuty se začaly osmělovat také domácí hráčky a ve 14. minutě předvedly nádhernou akci - Adéla Ryšavá vybojovala míč ve středu hřiště, poslala po levém křídle Áňu Spitzerovou, která míč zatáhla a zpětným centrem našla na hranici vápna Terku Svobodovou, která krásnou střelou pod břevno srovnala. O chvíli později šla sama na brankářku Danča Vejrychová, hostující brankářka však včas vyběhla a do zakončení ji nepustila. Ve 23. minutě však z podobné akce padla branka na druhé straně - 1:2. Trutnovačky ale za necelé 2 minuty opět srovnaly, když se z trestného kopu po faulu na Áďu Ryšav

MFK Trutnov U15 vs RMSK CIDLINA Nový Bydžov U15

MFK Trutnov vs. RMSK CIDLINA 6:3 (3:2) První z řady přípravných zápasů, které nás ve zkrácené zimní přípravě čekají, jsme odehráli v neděli 6.12.2020 na umělce v Trutnově. Prověřit nás od 14:30 přijel divizní soupeř, tým RMSK Cidlina Nový Bydžov. Přestože se jednalo o první zápas po vynucené přestávce, nebyl náš herní výkon vůbec zlý. Kombinace na jeden dotyk, souboje 1:1, vzájemné zajišťování, komunikace. Na druhou stranu se nám míč občas doslova pletl pod nohama, přechod z obrany přes zálohu váznul, výměna pozic krajních beků se záložníky vyloženě nefungovala.  Pro kluky příležitost zahrát si zase po karanténě ostrý zápas, pro mne zase spousta užitečných informací, jakým směrem se má ubírat tréninkový proces. A přestože je výsledek tohoto utkání až druhotný, proti tak kvalitnímu soupeři, jakým se Cidlina ukázala, se zkrátka vítězství počítá 👍 MFK Trutnov: Okrouhlický + Lukeš, Kábrt, Klápště, Fešar, Metlický, Marsch, Klazar, Dubský, Leier, Pavlík, Rada, Hanke, Doležal, Dvořák. fotog