Přeskočit na hlavní obsah

MFK Trutnov | Oficiální blog trutnovského fotbalu

Načítání zvoleného týmu



WU18: všechny body si odvezl Braník

 

Dorostenky doma podlehly TJ ABC Braník 0:2


V 5.kole II. ligy dorostenek jsme na domácím hřišti v Horním Starém Městě přivítali hráčky ABC Braník.
Utkání se hrálo na těžkém podmáčeném terénu. V prvních deseti minutách se hra přelévala od vápna k vápnu. Ve 12. minutě po naší ztrátě míče ve středu hřiště, šla hostující hráčka sama na naší bránu, ale její šanci na vstřelení branky včasným vyběhnutím zneškodnila naše opora v brance Terka Fuchsová. Míč vyrazila a poté ho naše obrana odkopla na roh.
V 18. min. vyšla hostujícímu týmu průniková přihrávka za naší obranu podél autové čáry. Terka Fuchsová nepochopitelně vyběhla z brány k míči a ve skluzu ho chtěla odehrát do autu, ale byla pomalejší než hráčka Braníku, která ji míč ukopla a šla sama na naší branku. Naše obrana její první pokus dát gól zblokovala, druhá její střela šla do tyče a k naší smůle se míč opět odrazil k ní a na potřetí se už nemýlila a míč pod naší brankářkou, která se už stačila vrátit zpět ze svého výletu, uklidila do naší sítě. Nutno podotknout, že hráčka Braníku byla sama proti našem třem hráčkám a ty ji přesto dovolily skórovat. Za první brankou v naší síti nás stál hlavně nedůraz v obrané činnosti a míč odkopnout do rohu. Zbytečný gól.
Ve 22. minutě našla krásnou přihrávkou Viky Vobrubová Aničku Spitzerovou, která z hranice vápna vystřelila na branku hostujícího týmu. Bohužel její rána mířila vedle. Podobná situace se odehrála ve 24. minutě a pro nás jenom škoda, že se stejným efektem. Střela vedle.
Ve 28. minutě po faulu naší hráčky zahrávaly hráčky hostí ze vzdálenosti asi 25 metrů
přímý kop. Hostující kapitánka vystřelila přes zeď a její střela skončila na spojnici tyče a břevna. Poté dobíhající hráčka Braníku hlavičkovala vedle naší brány. Opět obehraná písnička: nedůraz v naší obraně.

V 35. minutě naše hráčky podnikly protiútok po levé straně. Anička Spitzerová krásně odcentrovala míč na zadní tyč branky Braníku, kde číhala úplně sama Áďa Zákravská. Bohužel pro nás její špatné zpracování míče a velmi slabá střela, která ještě k tomu skončila vedle, stálo vyrovnání. Poté se do konce 1. poločasu hra přelévala mezi vápny.
Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že s výsledkem něco uděláme. Bohužel po patnácti minutách 2. poločasu nám začaly ubývat síly. Nebyli jsme schopni udržet míč, naše záloha přestávala běhat a tím začala naše obrana být pod tlakem. My jsme potřebovali alespoň vyrovnat a hráčky Braníku v tuto chvíli byly ve všem lepší. Ať už se jedná o kombinaci nebo držení míče.
V 73. minutě jsem se rozhodl, že Terku Fuchsovou pošlu do útoku. Do branky šla Káťa Bučková. V 75. minutě jsme neuhlídali protiútok hostujících hráček. Po přihrávce jedné z nich přes celé naše pokutové území na spoluhráčku, která šla sama na branku a i přes včasné vyběhnutí Katky z branky jsme prohrávali 0:2. Hráčka Braníku zakončila po zemi podél padající naší brankářky k pravé tyči branky.
V 78. minutě jsme měli vyloženou šanci i my. Po chybě obrany Braníku šla nikým neatakována a úplně sama na branku naše Danča Vejrychová. Brankářka proti ní zůstala stát na brankové čáře u levé tyče, takže stačilo míč poslat k protější tyči a bylo by 1:2. Jenomže pro nás trenéry úplně nepochopitelně, Danča vystřelila přímo do brankářky soupeře. Bohužel i to se ve fotbale stává. Kdyby bylo 1:2, věřím tomu, že by to naše hráčky nakoplo a mohli bychom vyrovnat. Tato neproměněná šance měla na náš tým úplně jiný efekt. Holkám to vzalo další sílu a to jak fyzickou, tak především psychickou.
To byl poslední zajímavý moment v tomto utkání. Poté se už jenom čekalo na 90. minutu a ukončení utkání velice přesnou hlavní rozhodčí Nikolou Kmitovskou.
Musím ještě napsat, že utkání z pozice asistentů odřídili laici, kteří byli také dobří.
Nyní máme, doufám, že jen 14 – ti denní přestávku, ve které musíme zapracovat na fyzické kondici a práci s míčem. V těchto aspektech bohužel zaostáváme za dalšími celky.
Mirek Seidel
Trenér dorostenek

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

WU15: první výhra a posun z poslední příčky

  Starší žákyně doma porazily TJ ABC Braník 4:3 V 6. kole 1.ligy starších žákyň jsme v HSM hostili tým TJ ABC Braník. Úvod zápasu se nám ale nepovedl podle našich představ, když hned ve 2. minutě po zákroku naší brankářky stopérka nedokázala odkopnout míč do bezpečí a soupeř šel snadno do vedení. I v dalších minutách měly hráčky Braníku více ze hry a obrana měla co dělat, aby jim zabránila ve skórování. Od 10. minuty se začaly osmělovat také domácí hráčky a ve 14. minutě předvedly nádhernou akci - Adéla Ryšavá vybojovala míč ve středu hřiště, poslala po levém křídle Áňu Spitzerovou, která míč zatáhla a zpětným centrem našla na hranici vápna Terku Svobodovou, která krásnou střelou pod břevno srovnala. O chvíli později šla sama na brankářku Danča Vejrychová, hostující brankářka však včas vyběhla a do zakončení ji nepustila. Ve 23. minutě však z podobné akce padla branka na druhé straně - 1:2. Trutnovačky ale za necelé 2 minuty opět srovnaly, když se z trestného kopu po faulu na Áďu Ryšav

U12 Výhrála po penaltách proti Ml. Bukům

 V dalším přípravném zápase jsme přijeli na hřiště Ml. Buků. Zhruba před měsícem a půl jsme se stejným soupeřem prohráli, a tak pro všechny z nás to byl dnes takový test, jestli jsme se posunuli správným směrem!!! Zápas 12:12 penalty 4:2 pro MFK Trutnov Soupiska: Pilař, Souček, Herák, Ševera, Klimus, Ferenc, Šmatár, Bureš, Burešová, Blažek, Procházka Hodnocení: Celý páteční trénink jsme podřídili tomu, abychom v sobotu vyhráli nad soupeřem. Tudíž do zápasu jsme vstoupili s jasnou taktikou vyhrát!!!  Ze začátku zápasu jsme překvapili soupeře útočným pojetí, dostali jsme se do dvou šancí, bohužel jsme je nedokázali proměnit, a tak nás soupeř dalekonosnou ranou potrestal a vedl 0:1. Náš tým to nepoložilo, neustále jsme se hnali za vstřelením branky, nejdříve náš nový hráč Kamil Blažek orazítkoval tyč. Poté již se spustil gólostroj, kdy jsme zápas otočili a soupeři jsme odskočili o dva goly - po první třetině 4:2. Ve druhé třetině jsme předvedli několik krásných akcí, které jsme zakončili